Sensory awareness/Mindfulnes

Hoe vaak nemen we écht te tijd om stil te staan bij wat we doen, voelen en denken. Onze agenda is zo vol dat we vaak van het ene naar het andere hollen. We leven op automatische piloot en hebben nog steeds tijd tekort. Wie heeft er geen last van stress?

Hoe vaak zijn we écht mild en verdraagzaam naar onszelf? We piekeren, voelen schaamte voor gedane zaken of bekritiseren onszelf hard. Het kan altijd beter, of niet?

Hoe vaak leven we écht in het Nu? We voelen nog veel pijn, verdriet of spijt over gemiste kansen uit het verleden. Op andere momenten richten we ons met alle macht op de toekomst. We zijn aan het plannen, doelstellingen maken,onszelf verbeteren. Hoe is het met jouw nieuwjaarsvoornemens gesteld?

Sensory awareness/mindfulness biedt een manier om je levenskwaliteit te verhogen zonder je leven drastisch te veranderen. Aandachtig, zonder te oordelen, verwelkom je je eigen gedachten, gevoelens en gedrag, zowel de prettige als de minder prettige. Het leert je meer in het Hier en Nu te leven. Je gaat om met wat is en niet met wat zou moeten zijn.

Door middel van ademhaling- en meditatie-oefeningen, creëer je die prettige ruimte voor jezelf waardoor groei mogelijk is. Je wordt opnieuw hoofdrolspeler van je eigen leven en bepaalt bewust hoe je je in jouw situatie gedraagt of staande houdt.

Niet alleen het weten en begrijpen van jezelf en/of de ander is belangrijk, maar vooral het 'aware-zijn' van wie je bent.

De vraag: 'Hoe kom ik èn hoe blijf ik 'gewaar' van de relatie met mijzelf?' is van essentieel belang.